Rrustem Berisha - Ministër i Mbrojtjes

Datëlindja: 02 mars 1965
Vendlindja: Dobërdol, Pejë, Kosovë
Vendbanimi: Prishtinë
Kontakti: [email protected];

Biografia
09.09.2017  Ministër i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës
21.01.2019  Ministër i Mbrojtjes

2017   Në zgjedhjet parlamentare 2017 për herë të dytë zgjidhet deputet në Kuvendin e Republikës së Kosovës

2014-2017  Deputet në Kuvendin e Republikës së Kosovës

-Zëvendës kryesues i Komisionit për Mbikëqyrje të AKI-së (Agjencia e Kosovës për Inteligjencë)
- Anëtar i Komisionit për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim
- Anëtar i Komisionit për Zhvillim Ekonomik

2013   Anëtar i Kryesisë së AAK-së

2013   Anëtar  i Këshillit Drejtues të AAK-së

2009-2012   Zëvendëskomandant i Brigadës për Reagim të Shpejtë të FSK-së

2002-2009   Komandant i Akademisë së Mbrojtjes “Hamëz Jashari”
   
1999-2002   Shef i Shtabit të Zonës së Dytë të Mbrojtjes së TMK-së

1999    Pjesëtar i Trupave Mbrojtëse të Kosovës

1998-1999   Pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës
- Komandant Brigade 131/G03/138 “Agim Ramadani” në KOSHARE

1992-1998   Bashkësia Shqiptare e Prefekturës Bregdetare-Malore në Kroaci

1991-1992   Pjesëtar i Luftës Çlirimtare të Kroacisë

1988-1991   Komandant Togu, Komandant Kompanie në Kazermën e ish-APJ, Delnice

1985-1988   Diplomon  për Oficer në ish-APJ në Sarajevë

1984-1985   Komandant Togu në Karllovc si Nënoficer

1980-1984   Shkolla e Mesme Ushtarake në Sarajevë

Njohja e gjuhëve 
Shqip,  Serbokroate dhe Anglisht

Statusi martesor
I martuar, baba i katër fëmijëve
 
 

Kalendari

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30