MUHAMET LATIFI - ZËVENDËSMINISTËR NË MINISTRINË PËR FORCËN E SIGURISË SË KOSOVËS

Muhamet Latifi u lind më 26.05.1955 në Pollatë, Podujevë
E-mail: [email protected]

EDUKIMI: 
1986;  Fakulteti Juridik – drejtimi i përgjithshëm, në Prishtinë,
1982;  Shkollën e mesme,Gjimnazin, në Podujevë,

AKTIVITETI DHE FUNKSIONET:
2015-         Zëvendës ministër në Ministrinë për Forcën e Sigurisë së Kosovës
2013-2014, Zëvendës ministër në Ministrinë për Forcën e Sigurisë së Kosovës
2010-2013, Drejtor i departamentit për Shërbim Civil të Kosovës në MAP
2008-2010, Këshilltari i lartë në Ministrin e Administratës Publike (MAP),
2002-2005, Zëvendës shef në Departamentin e Doktrinës dhe të Botimeve, në Komandën e Doktrinës dhe të Stërvitjes në TRADOK, TMK,
2000-2002, Shef i Shtabit në kazermën “Hyzri Talla”,
1999, Koordinator për formimin e Shërbimit Policor të Kosovës,
1999, Kryetar i Komisionit për Mbrojtjen e Pronës në komunën e Prishtinës,
1998, Përgjegjës i mobilizimit ushtarak në ZOLL,
1998, Anëtar i Shtabit Komandues të ZOLL-it, dhe komandant për Mbrojtjen Civile në ZOLL,
1998, Komandant i PU-së në ZOLL,
1997, I burgosur në burgun e  Leskovcit në Serbi, gjashtë muaj,
1997, Rreshtohet në strukturat e UÇK-së,
1994, Është arrestuar dhe mbajtur një muaj në burgun e Prishtinës dhe të Prokuplës,
1990, Ka punuar në Lëvizjen legale dhe ilegale për krijimin e shtetit të Pavarur të Kosovës,
1981, Ka punuar në strukturat e Lëvizjes ilegale dhe organizator i ngjarjeve, që zhvilloheshin në komunën e Besianës për avancimin e statusit të Kosovës në Republikë,
1982-1987, Është arrestuar dy herë nga policia serbe,
1976-1979, Arsimtar në shkollën fillore “Ramiz Sadiku” të Pollatës.

Trajnimet:
Kursi në Akademinë Policore në Vushtrri,
Kursi për instruktor të trajnimeve për punë ekipore,
Kursi për menaxhimin e burimeve njerëzore, etj,

Punimet:
1999, Beteja e Tashecit, (24-26 mars 1999) dhe rëndësia historike (për arkivin e Zonës së Pestë të TMK-së)
Vlerat e UÇK-së për historinë bashkëkohore,
Roli i Mbrojtjes Civile në Luftën e UÇK-së,

Mirënjohjet:
2002, Mirënjohje nga Komandanti i kazermës” Hyzri Talla”, për punën dhe organizimin e kampit fushor në komunën e Fushë-Kosovës.
1999,  Dekoratë “Zahir Pajaziti”, ZOLL,

Njohja e gjuhëve:
Flet dhe shkruan gjuhën shqipe, serbe, ndërsa (në nivelin fillestar) edhe gjuhën angleze.


 

Kalendari

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31